piektdiena, 2014. gada 24. janvāris

Gliemenes

Piefiksēju veikalā diezgan lielas glemenes. Turklāt, salīdzinoši lētas. Kā viņas pareizi saucās, es tā īsti nezinu. Atšķirībā no mīdijām pēc garšas tās drīzāk atgādina zivi.

Šeit jau rakstījām kā pareizi pagatavot mīdijas. Es parasti gatavoju fiksāko variantu - izmetu atvērtās, notīru "bārdu", apcepu sīpolus/ķiplokus/burkanus/selerijas, pievienoju buljonu vai vīnu un mīdijas un vāru, līdz tās atveras. Viss! Nekādas mērcēšanas, nekādas skalošanas.
Šo gliemeņu pagatavošanas veids īpaši neatšķiras. Tikai tās ir tīrākas - nav tik raksturīga mīdijām "bārda".  Garšigas un smalkas vakariņas var pagatavot burtiski 20 min. laikā ))))




Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...